Detta är den första sidan som besökaren kommer till på er hemsida. Här bör han snabbt få insikten att han kommit rätt. Har ni för mycket information på första sidan är risken att besökaren tycker att det ser jobbigt ut och hoppar därifrån. Har ni länkar till externa sidor, tänk då på att de skall öppna i nytt fönster/flik då vi inte vill den potentiella kunden skall komma bort från din sida.

För en förening skulle det kunna stå:

 

Fotbollens Vänner

Vi är en ideell förening som verkar för att öka rörligheten bland barn och ungdom, men även hos de som passerat den åldern. Vi anordnar turneringar och sammankomster i Fotbollens tecken. Även om vi har våran hemarena i Noppikosi så håller vi tillställningar runt om i hela Sverige.

Vad som är på gång ser ni till höger i vårat Facebookflöde.

Kontakta oss gärna om ni vill ha hjälp att koordinera en turnering på er hemmaarena, vi står för all logistik och markservice, och detta endast för självkostnadspris.

 

 

Som ni ser så visas en blid överst men det är egentligen ett bildspel med tre bilder men i detta exemplet har vi bara valt en.  Överst ser ni även en logo framför webbplatsens namn och slogan. Dessa ändras enkelt i QBRITS-menyn, tillsammans med grundfärgen för webbplatsen. Allt finns väl beskriver i QBRITS-WP: Tema QBRITS-01/02

Till vänster finns en sidopanel som på denna sidan har kopplats till Facebook, om ni använder Facebook för nyheter är en sådan koppling  ett bekvämt sätt att slippa uppdatera på flera ställen. Hur sidofält hanteras kan läsas i  WP: Sidofält och Facebook i WP:Facebook.

Hur ni installerar detta WordPress-exempel beskrivs tydligt på  QBRITS-supportsidor, därefter kan ni ni logga in med WordPress-kontot och välja redigera sida och ändra bilder och texter efter eget tycke. Annat bra och veta finns på QBRITS hjälp för webbplatser.